BOWEN-HOIDOT JA FASKIAKÄSITTELY

Hoitova hetki tarjoaa Bowen-terapiaa ja faskiakäsittelyjä / -hoitoja Tampereen seudulla ja Pirkanmaalla. Bowen-tekniikalla tehdään faskiahoitoja, jotka sopivat kaiken ikäisille.

Miten teen hoitoja Bowen-tekniikalla?

Aluksi teen kattavan haastattelun taustatietojen selvittämiseksi, jotta saan mahdollisimman kattavan kuvan hoidettavan tilanteesta. Käytän omaa terveydenhuollon ammattitaitoa haastattelua tehdessä, mutta en diagnosoi tai ehdota olemassa olevien hoitojen tai lääkitysten muuttamista. Ne ovat aina lääkärin tai eläinlääkärin päätettävissä.

Tarkastelen kehon symmetriaa ja tärkeimpiä liikeratoja. Alkututkimuksen, kuten koko hoidon, on tarkoitus olla hellävarainen ja se tehdään hoidettavan ehdoilla. Testien ei ole tarkoitus tuottaa epämukavuutta tai kipua.

Itse hoidon aikana hoitaja tekee pehmeitä, rullaavia liikkeitä poikkisuuntaisesti lihasten yli peukaloilla ja etusormilla sekä hevosilla myös koko kämmenellä. Liikkeet tehdään lyhyinä sarjoina, joiden välissä pidetään muutaman minuutin tauko.

Tauon aikana keho useimmiten alkaa vastaamaan hoitoon ja aivot käsittelevät asentoaistin kautta tullutta informaatiota. Useat asiakkaat kertovat, että kosketus tuntuu jatkuvan, vaikka hoitaja olisi jopa poistunut huoneesta.

Ensimmäisellä hoitokerralla teen peruskäsittelyn koko keholle ja se painottuu selkärangan alueelle. Näin kaikki tärkeimmät ryhtiä ylläpitävät lihasryhmät tulee käsiteltyä.


Itse hoito antaa tärkeää lisäinformaatiota ongelma-alueista sekä kudosten palpoinnin että hoidettavan reaktioiden kautta.

Faskiakäsittelyt sarjahoitona

Jokaisella hoitajalla on tekniikasta riippumatta oma käsialansa, joten eri hoitajan tekemänä sama hoitomuoto voi tuntua varsin erilaiselta. Minun tapaani on muokannut eniten hevosten kanssa työskentely, sillä ne reagoivat paljon selkeämmin kosketuksen paineen ja nopeuden vaihteluihin.

Bowenissa on tarkoituksenmukaista käyttää painetta vain saman verran kuin kudoksessa on joustavuutta.  Hevoset ovat siis ohjanneet minua hoitamaan myös ihmisiä hitaammin, pehmeämmin ja läsnäolevammin.

Jo yhdestä hoitokerrasta voi saada apua, tosin oireet voivat helpottua vasta parin päivän viiveellä hoidon jälkeen. Pitkäaikaisempiin vaivoihin hoitoja suositellaan tehtäväksi 3-4 kerran sarjoina viikon tai kahden välein.

Nyrkkisääntönä voidaan ajatella, että mitä kauemmin vaiva on kestänyt, sitä enemmän kehoon on tullut kompensaatiomekanismeja, joiden purkaminen kestää hieman kauemmin. Kun hoidoilla on päästy haluttuun lopputulokseen, voidaan ylläpitohoitoja jatkaa esimerkiksi 1-2 kuukauden välein tai tarvittaessa.

Kenelle Bowen-hoito sopii?

Bowen-tekniikka on tasapainoittavana tukihoito eikä sille ole vasta-aiheita. Hoito on erittäin hellävarainen ja sopii myös kipuherkille, lapsille ja raskaana oleville. Akuutteihin vammoihin ja sairauksiin pätee sama kuin muuhunkin itsehoitoon eli hoito voidaan tehdä tapauksissa, joissa on turvallista seurata tilannetta kotioloissa.

Mitä bowen-tekniikalla voidaan hoitaa?

Bowen-teknikkalla ja -hoidolla voidaan hoitaa ja lieventää mm.

 • tuki- ja liikuntaelimien ongelmia
 • astmaa ja hengitysteiden ongelmia
 • päänsärkyä ja migreeniä
 • suolisto- ja munuaisvaivoja
 • vauvojen koliikkia
 • stressiä ja uniongelmia
 • vaihdevuosivaivoja

Kuumeeton flunssa ei ole este hoidolle, mutta kovin tukkoisena voi hoitopöydällä kasvot alaspäin oleminen tuntua epämiellyttävältä. Ennen ja jälkeen rokotusten on hyvä pitää neljä päivää väliä hoitoon.


Teen mielelläni yhteistyötä lääkäreiden sekä muiden ammattilaisten kanssa.Riikka Manninen • Hoitava Hetki

Bowen-hoitojen hinnasto

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%.

 • Ensimmäinen käynti 90 min / 80€
 • Jatkokäynnit   60 min / 60€
 • Sarjakortti 3 x 60 min / 170€
 • Jatkokäynnit 75 min / 75€
 • Sarjakortti 3 x 75 min / 210€
 • Jatkokäynnit 90 min / 90€
 • Sarjakortti 3 x 90 min / 250€

Lasten hoitohinnat sopimuksen mukaan.


Kysy lisätietoja!